Update software augustus 2020

Voor het beheer van mijn digitale aantekeningen archief:

 • Obsidian voor tekstverwerking
 • Joplin voor alle ideeën mbt audio visuals en muziek. Oa een to-do plug in geinstalleerd
 • Apple notes als archief
 • Adobe pdf als pdf lezer
 • Evernote als notitie verwerker en voor alle land en geo informatie

Foto beheer software

 • Affinity mijn voorkeur als photoshop vervanger
 • On1
  Ben nu een uitprobeerversie van DXO aan het testen, had veel opnamen gemaakt in slecht licht van de laatse toneelvoorstelling van Matigheid en Genoegen en merkte dat ik betere kleurresultaten kreeg met DXO. Tevens vind ik de ruisonderdrukking sneller werken, met ongeveer dezelfde resultaten dan ON1. Overweeg dan ook over te stappen naar DXO.

Locatiegegevens met geo coördinaten.

 • Flickr; in het verleden heb ik Flickr gebruikt om vakantie foto’s en foto’s van het toneel te delen. Dat was tot het moment dat er een betaalmodel kwam. Afgelopen periode heb ik diverse software uitgeprobeerd. En wat ik wilde zat altijd achter een hoge betaalmuur. Behalve dan Airtable. Nadeel van Airtable is dat ik met omwegen de kaarten op de ipad kan lezen. Dat is met Flickr wel eenvoudiger. Als ik de 1000 foto’s heb bereikt ga ik over op de Pro versie. Dat is minder duur dan de vele andere software die ik heb gezien. ook weer een reden om nu weer meer met Flickr te doen als social media kanaal.
 • AV software

  AV Stumpfl Wings. Heb nu een demo versie van de opvolger Wings X. Voorlopig gebruik ik nog versie 7, de voorloper.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.