Systeem onderhoud

De laptop van een paar jaar oud begon steeds langzamer te worden. Dat het opstarten vertraging oploopt vind ik niet zo erg, maar dat bijvoorbeeld upnote en Joplin steeds vaker in de wacht gingen was wel opmerkelijker. Bij wat zoeken op youtube kwam ik uit bij een video over revo uninstaller. deze geïnstalleerd en er kwam toch een hoop bestanden en programma’s tegen die ik met revo kon verwijderen. Zo, wat een snelheid verbetering! Dit gebruik ik naast een ander handig programma, namelijk tree size. Hiermee kan ik grote bestanden vinden die veel ruimte op de computer innemen.

NVBG wedstrijd 20 april

Het was weer een geslaagde dag. Er was weer een enorme diversiteit aan AVs te zien. Van een mooie natuurserie tot een gedramatiseerd verhaal met gegenereerde computer foto’s. Van sfeerimpressies in een kerk tot kunstimpressies. Van portretfoto’s van een reis tot aan een documentaire over een land. De voorzitter had het terecht over de mooiste hobby die er is. 

De dag was uitstekend voorbereid waarbij ik ook een kleine bijdrage mocht leveren in de tel commissie van de uitslagen. De winnaar werd bepaald door het publiek. Iedereen kon per AV een waardering geven van 10 tot en met 99. Bij het verwerken van de uitslagen viel me wel op hoe verschillend de diverse AV”s werden gewaardeerd. Mijn AV had ik vooraf zeker niet tot de kanshebbers gerekend omdat het een songtekst in het Engels was van Peter Gabriel. Had in een eerdere blog al gemeld dat je deze AV meerdere keren kan zien om alles tot je te laten komen. Dat is dan ook het nadeel van deze dag. De meeste mensen zien deze AV voor het eerst. Er was zeker een terechte opmerking van iemand dat de goede tekst van Peter Gabriel concurreert met de vele beeldwisselingen. Ik kreeg ook positieve reacties, van de beste AV die ik van je heb gezien, wat een integrerende AV, ik moet nog flink wat stappen maken om op hetzelfde niveau te komen. Een collega AV maker vond wel dat er onduidelijke beeldeffecten in zaten. Voor mij allemaal waardevolle opmerkingen en daar denk ik dan over als ik een volgende AV maak. Niet dat ik zonodig prijzen moet winnen, maar om Av’s te maken die aanspreken en iets oproepen bij de toeschouwer. Had Mercy Street ook ingestuurd naar PECC Intl AV Festival 2024. Daar is deze geaccepteerd. Zeer terecht zei een collega AV maker. Daarnaast is deze AV nu ook te zien op de site van de NVBG. Moet je wel lid zijn van de NVBG.

Continue reading “NVBG wedstrijd 20 april”

AV draaiboek

In mijn zoektocht naar iets trello achtigs ben ik een stap verder. Samenvattend, wil ik in een Kan Ban view/board view een overzicht kan hebben van alle aspecten van een AV, dat betreft dan mogelijke muziek, fotomateriaal, bonnen onderzoek, tekst, geluidseffecten, montage effecten enz. Vanuit een basis bestand wil ik een kaartje kunnen schuiven naar de AV waar ik op dat moment mee bezig ben.

Trello, maar ook andere systemen hebben een aantal gratis functies om te zien hoe zo’n app werkt. Maar al snel loop je tegen beperkingen aan van aantal records dat je in de gratis versie kwijt kan of een onmogelijkheid om excell/csv te importeren. Met Clickup dacht ik het systeem voor mij gevonden te hebben. Ziet er zeer gelikt uit. Maar al snel was ik door mijn 100 custom fields heen. De teller loopt niet per veld dat je aanmaakt, maar per record …. na verder zoeken kwam ik bij Coda uit. Ik gebruik het nu enkele weken en alle basis informatie staat erin. Kan aan de slag met een volgende AV.

Ik heb videos gezien waarbij je Coda net zo overzichtelijk kan maken als Click up. Dan wordt dan weer de volgende uitzoekactie.

Mercy street

Onderstaande beelden komen uit mijn laatste AV Mercy Street. Het is een AV die het waard is om meerdere keren te zien. Vandaar dat ik deze niet alleen heb ingestuurd naar de Nationale AV wedstrijd 20 april as. maar ook naar het voorjaarsfestival in Nijmegen. Van Nijmegen heb ik al bericht gekregen dat deze is opgenomen in het programma. De selectie voor de nationale AV wedstrijd moet nog plaats vinden.

Mercy street is een zoektocht naar het verleden. De AV is gebaseerd op een gedicht van Anne Sexton en gezongen door Peter Gabriel. Het gedicht verwoordt een zoektocht in de gebeurtenissen van Anne’s leven: herinneringen aan de buurt waar ze als kind woonde; herinneringen van mogelijk sexueel misbruik door haar vader; herinneringen van gebroken dromen; reizen in haar eigen duisternis; twijfels over het geloof; herinneringen aan opnames en behandelingen in een psychiatrische kliniek. Na een leven vol depressies en angststoornissen, nam Anne Sexton de boot naar een volgend leven.

9 maart AV voorjaarsfestival De Klip Nijmegen

Het belooft weer een mooie audio visuele dag te worden. Er waren 48 shows ingezonden. die kunnen lang niet allemaal gezien worden. De organisatie heeft van deze 48 inzendingen er een aantal gekozen om er een afwisselende dag van te maken. Wat er precies wordt vertoond weet ik niet. Mijn inzending Mercy Street heb ik bericht gekregen dat deze wordt vertoond. In een volgende post meer daarover.

Trello

Afgelopen periode heb ik een aantal apps gecheckt op mogelijke vervanging van Evernote.  Dan kom je ook in aanraking met
“to do” apps. Ik heb wel behoefte om een overzicht te hebben wat ik allemaal aan activiteiten en projecten heb lopen.
Met een aantal terugkomende activiteiten per week/maand/jaar. Dat heb ik nu in Trello ondergebracht. De “Kan Ban/board view” spreekt mij erg aan.
Met to do systemen kan je best ver gaan, activiteiten koppelen aan datum start en klaar, je tijdsplanning helemaal organiseren, tijds blokken definieren, herhaal afspraken agenderen enz. Daar zijn weer andere apps voor die dat beter regelen dan Trello. Allemaal niet nodig voor mij, als pensionado. 
Daarnaast zie ik in Trello mogelijkheden om AV draaiboeken te maken. Met de board view heb je goed overzicht van de verschillende onderdelen van een AV. Handig om bij een complexe AV een storyboard  te maken. Een storyboard  zit ook wel in de laatste versie van Wings. Wat ik daarvan zie betreft het alleen foto’s op juiste volgorde zetten. 
Voorlopig ben ik wel klaar met experimenteren met nieuwe apps. 

Evernote, Joplin en Upnote 2024

Bij Evernote was ik technisch genoodzaakt om over te stappen op versie 10. Normaal gesproken krijg je na een update een aantal functionaliteiten erbij. Niet bij Evernote. Daar is de geo informatie in versie 10 niet meer zichtbaar. Kreeg van Evernote wel een vriendelijke mail dat dit nog op de lijst stond ter overweging. Dat was weer een functionaliteit die verdween in een update… gelukkig kon ik de Evernote notes overzetten naar Joplin, waar die info wel zichtbaar is. De performance is vele malen beter dan Evernote. Synchronisatie over de diverse systemen is wel een issue. Daarmee heb ik een keuze gemaakt om maar in 1 systeem de locaties te onderhouden. Trello gebruikte ik om vervolgens de geo informatie zichtbaar te maken op mijn iPhone en iPad. Best wel een dure oplossing. Ook omdat ik van de gegevens een back up wilde maken. Na veel zoek werk ben ik nu uitgekomen bij ‘Day One’ een journal app die het ook mogelijk maakt om foto’s en omschrijvingen op een kaart zichtbaar te maken. Persoonlijk vind ik ‘’Day One”  makkelijker werken dan Trello. Verder gebruik ik steeds meer Upnote als basis voor diverse verzamelde info. De synchronisatie over PC en iPad is zeer goed.