Note taking apps

Zoals wellicht bekend, gebruik ik voor het maken van aantekeningen veelal evernote. Het laatste jaar is evernote duidelijk minder in het uitbrengen van correcte updates. Daar heb ik ook regelmatig last van gehad. Evernote lijkt nu wat stabieler te worden, maar ik lees dat veel mensen evernote nu verlaten. Deels vanwege de technische problemen, deels vanwege prijsverhogingen van de abonnementen en zeker ook omdat er nu volop alternatieve apps te beschikking komen die soms ook gratis zijn. Afgelopen week ben ik volop youtube aan het kijken geweest of er voor mij al een goede vervanger voor evernote is. Ik ben de geo functie van evernote nog niet tegengekomen in een andere note taking app. Maar die functie zit alleen in de evernote classic die ik op mijn PC heb draaien. Nog niet in de meest recente evernote 10 versie. Na downloaden en uitproberen van een aantal programma’s heb ik nu meerdere software apps:
– evernote voor de plaatsen met de geo coördinaten – in afwachting tot verdere ontwikkelingen binnen evernote of andere apps
– evernote voor de synchronisatie van notities over pc, iphone en ipad
Atlas Obscura app op de iphone en ipad; veel info en geo coördinaten van interessante locaties
Obsidian op de PC voor mijn teksten notities en werkbestanden voor nieuwe teksten; Obsidian voor het schrijven geeft voor mij duidelijk meer functionaliteit dan Evernote, vanwege dubbele vensters. Zie deze youtube video hoe je dit over kan zetten van evernote naar Obsidian. In een betaalde versie kan je ook synchroniseren over meerdere systemen, die functie gebruik ik nog niet.
– Goodnotes 5 voor het lezen en doorzoeken van pdf files op mijn ipad. Let op, dit is geen gratis app!
Dit zijn mijn bevindingen tot zoverre. Grote kans dat bovenstaande toepassingen over een jaar anders zijn. Mochten er andere inzichten zijn hoor ik die graag!!

Nepal 2021

De doorsteek van Makalu naar het Everest gebied was al in 2020 gepland, maar helaas niet doorgegaan vanwege Corona. Zou het dit jaar wel lukken? Tot begin september geloofden we er echt niet in. Totdat Nepal enkele gebieden begon open te stellen. Het Everest gebied heb ik altijd links laten liggen vanwege teveel toeristen en weinig oorspronkelijk Nepal. Dat zou dit jaar heel anders kunnen zijn. Eind oktober was het zover. Naast Everest base camp stonden de 3 passen tocht in de planning. We hadden voldoende tijd, de tocht vanaf Jiri via de Pikes Peak was nieuw voor mij. De Pikes Peak staat erom bekend dat je bij mooi weer de toppen kan zien liggen vanaf de Dhaulagiri tot en met Kanchenjunga. Ook was het plan om op het eind via de cultural route naar Tumlingtar uit te lopen. 40 dagen een prachtige tocht gehad. Er waren wel toeristen, maar dan voornamelijk vanuit Nepal zelf en India. Het was zeer interessant om met de Nepalese toeristen uitgebreid over Nepal te praten. De oorspronkelijkheid hadden we de laatste dagen op weg naar Tumlingtar. We kunnen Bakhtar, Phurelie en Kare van trekaroundnepal meer dan aanbevelen. Heel flexibel en ervoor zorgend dat we een geweldige trekking hebben gehad. Daarnaast nog veel gefotografeerd. Niet voor een vergelijkbare AV als adembenemend Nepal na de aardbeving van 2015, maar wel voor een aantal mooie sfeer impressies. Hieronder een voorproefje.

Girnar Hill

In 2018 maakten we een reis in Gujarat India. De opnamen van Bhuj zijn verwerkt in een AV die 30 oktober aanstaande te zien zal zijn bij de NVBG. Girnar Hill is een klein onderdeel van deze AV. Alleen deze locatie alleen al is al een AV waard. Na 9999 trappen te hebben beklommen is de top bedekt met vele Hindu en Jain tempels. Toen wij er waren waren er vele pelgrims die de tocht naar boven liepen. Het was niet eens een officiële religieuze dag. Jain is een van de religies in India, voor mij niet zo bekend. Daar ga ik meer over lezen!
Op de NVBG dag ben ik er helaas niet bij. Ik ben dan op een wandeltocht. Ben wel benieuwd naar het commentaar. De AV is een documentaire die iets over de geschiedenis van India laat zien. De onderstaande foto’s heb ik ook geplaatst op flickr. Met flickr wil ik meer gaan doen als social media contact, ipv facebook of instagram.

Chateau Lumiere 2021

This image has an empty alt attribute; its file name is DSC_2621-300.jpg

De locatie van dit urbex kasteel was een zorgvuldig bewaard geheim. Niet voor niets, prachtige trappen en een juweeltje van lichtinval van boven het centrale gedeelte van de entree. Chateau Lumiere stond ook bekend om zijn ongeschonden karakter. In de Corona tijd ben ik veel op internet aan het speuren geweest om deze locatie te vinden. Iemand had een video van de omgeving van dit kasteeltje op youtube gezet en daar zag ik voor mij bekende herkenningspunten. Nadat de grenzen waren opengegaan heb ik in een lang weekend een aantal fotolocaties bezocht waaronder deze. Bizonder om er te zijn, maar ook een desillusie vanwege de vele teksten op de muren en de beginnende graffiti. Wel een aantal beelden gemaakt die weer zullen terug komen in een nieuwe AV die volgend jaar wordt gemaakt.

Himalaya Stove project update

Nog regelmatig ontvang ik vragen mbt voortgang Himalaya Stove project. In 2019 zijn er nog een aantal stoves geleverd aan Nepal. Daarna was het fondswerving. In 2020 heeft George Basch de Nepal activiteiten overgedaan aan dZi organisatie. een organisatie die al de facetten aanpakt van een betere leefomgeving voor Nepal. Heel sympathiek, maar voor mij iets te groot om uit te leggen aan diegenen aan wie ik mijn Nepal AV’s laat zien. Van de mails die ik gezien heb, is George de 80 al gepasseerd. George is nog zeer begaan met de klimaatveranderingen, getuige zijn inzet voor “Earth Giving day” Ik heb weer een trip naar Nepal gepland, hoop iets vergelijkbaars tegen te komen als het Himalaya Stove project!

Wild leven

Van de week was mijn laatste werkdag! Gestopt met werken, officieel pensioen duurt nog wel een paar jaar, dat voelt ook al zo oud. Gezellig geborreld met collega’s en oud collega’s. Mooi om de waardering te horen van de manier waarop ik samenwerkte en hetgeen ik afgelopen periode heb gedaan en bereikt. Het bierpakket met flesjes van “wild leven” zijn wel heel symbolisch voor de periode die gaat komen. Er was nog wel iemand die me succes wenste in de laatste fase van mijn leven …. oei…

Open monumentendag 2021

Normaal ben ik niet van de actualiteit, maar dit was wel bijzonder, kwamen we zo in een demonstratie terecht tegen een aantal covid maatregelen. Den Haag 11 september. Achter de betoging heb ik foto’s gemaakt van de mensen die alle blikjes vuil opraapten.
Dit jaar bezochten we dan ook een aantal monumenten in Den Haag. De tramremise was mooi, tevens het oude sorteercentrum van de PTT en de raadskamer.

IdeaPlaces 2021

Mijn favoriete app om te navigeren naar plaatsen vastgelegd in Evernote, doet het helaas niet meer op mijn nieuwe ipad …. IdeaPlaces. Nog wel op mijn eerste ipad versie 1.1. Deze heb ik jarenlang gebruikt totdat de batterij heel snel leeg begon te lopen. Wat nu? De site van idea places is of-line. Is er iets vergelijksbaars voor android? Zelf iets laten ontwikkelen? Evernote verlaten? Is er wel een gelijkwaardig alternatief? Wat wil ik eigenlijk?
Dat laatste is voor mij duidelijk. Een notitiesysteem met GPS coordinaten waarbij ik interessante plaatsen kan vastleggen en daar met “off line kaarten” naar toe kunnen rijden. En dan bij voorkeur gekoppeld aan Evernote.
Ik zie nu dat Evernote een nieuwe database structuur heeft en volop features aan het toevoegen zijn. Mijn hoop is dan ook daarop gevestigd. Tot die tijd gebruik ik mijn oude ipad ter voorbereiding, en dan via mijn PC kopieer ik dan die plaatsen naar google maps, en dan kan ik onderweg via mijn opgeslagen kaarten de lokatie weer vinden. Een andere manier van werken en nog wel te doen.
Heb al wel eens Ride with GPS uitgeprobeerd, vind ik zeker een optie, maar die heeft geen koppeling met Evernote. Heb Ride with GPS wel aangeschreven om een integratie te onderzoeken tussen Evernote en hun systeem. Ben benieuwd.

Vesdre River

Het laatste weekend van augustus zijn we (Arno en ik) begonnen aan de GR 5, een van de mooiere lange afstandspaden. We zijn gestart in Maastricht en zullen uiteindelijk in Nice uitkomen. Wanneer is de vraag. Op de tweede wandeldag passeerden we de Vesdre rivier bij Nessonvaux. Wat we daar zagen was niet te beschrijven. Het was zo overrompelend dat ik er niet eens foto’s van heb genomen. Wat een puinhoop die de overstromingen hebben veroorzaakt. Ik had van Duitsland gelezen maar dit had ik niet verwacht. Overal kapotte auto’s, een rode kruis tent, geen enkel bewoonbaar huis meer in Nessonvaux. We zijn er nog steeds van onder de indruk. De foto links is iets verderop genomen bij Fraipont le Gare. Dit na een lunchpauze in een schijnbaar idyllisch dal. We zaten in dubio. We hadden gehoopt op een hotel in Banneux, maar alles zat vol vanwege de F1 van Francorchamps. Daar hadden we niet op gerekend. We dachten geen tent nodig te hebben. Na 2 dagen wandelen zat het erop en liepen nog naar Trooz, waar we nog heel veel meer verwoestingen zagen. Daar namen de bus naar Luik. De trein reed niet ivm de overstromingsschade. Wat een 2 dagen hebben we meegemaakt …. volgende keer wel de tent meenemen of van tevoren boeken ….

Fiverr

Kon al enige tijd geen nieuwe posts meer op de website zetten. Even getwijfeld of ik over zou stappen naar instagram, nog even niet. Een kritische fout die ik niet op kon lossen. Normaal benader je daar de leverancier van de software voor, maar bij wordpress is dat een community. Daar werd je doorverwezen naar sites waar ik als normale gebruiker niets van snap of wil snappen.
Had al een voice over gevonden via fiverr voor mijn nieuwe AV ( Bhuj) en nu dus ook gezocht op iemand die problemen met wordpress sites kon oplossen. Gevonden via fiverr . Dat is Ghulam Dastgir uit Pakistan. Hij kreeg het direct voor elkaar. Super, kan weer posten.