Open monumentendag 2021

Normaal ben ik niet van de actualiteit, maar dit was wel bijzonder, kwamen we zo in een demonstratie terecht tegen een aantal covid maatregelen. Den Haag 11 september. Achter de betoging heb ik foto’s gemaakt van de mensen die alle blikjes vuil opraapten.
Dit jaar bezochten we dan ook een aantal monumenten in Den Haag. De tramremise was mooi, tevens het oude sorteercentrum van de PTT en de raadskamer.

IdeaPlaces 2021

Mijn favoriete app om te navigeren naar plaatsen vastgelegd in Evernote, doet het helaas niet meer op mijn nieuwe ipad …. IdeaPlaces. Nog wel op mijn eerste ipad versie 1.1. Deze heb ik jarenlang gebruikt totdat de batterij heel snel leeg begon te lopen. Wat nu? De site van idea places is of-line. Is er iets vergelijksbaars voor android? Zelf iets laten ontwikkelen? Evernote verlaten? Is er wel een gelijkwaardig alternatief? Wat wil ik eigenlijk?
Dat laatste is voor mij duidelijk. Een notitiesysteem met GPS coordinaten waarbij ik interessante plaatsen kan vastleggen en daar met “off line kaarten” naar toe kunnen rijden. En dan bij voorkeur gekoppeld aan Evernote.
Ik zie nu dat Evernote een nieuwe database structuur heeft en volop features aan het toevoegen zijn. Mijn hoop is dan ook daarop gevestigd. Tot die tijd gebruik ik mijn oude ipad ter voorbereiding, en dan via mijn PC kopieer ik dan die plaatsen naar google maps, en dan kan ik onderweg via mijn opgeslagen kaarten de lokatie weer vinden. Een andere manier van werken en nog wel te doen.
Heb al wel eens Ride with GPS uitgeprobeerd, vind ik zeker een optie, maar die heeft geen koppeling met Evernote. Heb Ride with GPS wel aangeschreven om een integratie te onderzoeken tussen Evernote en hun systeem. Ben benieuwd.

Vesdre River

Het laatste weekend van augustus zijn we (Arno en ik) begonnen aan de GR 5, een van de mooiere lange afstandspaden. We zijn gestart in Maastricht en zullen uiteindelijk in Nice uitkomen. Wanneer is de vraag. Op de tweede wandeldag passeerden we de Vesdre rivier bij Nessonvaux. Wat we daar zagen was niet te beschrijven. Het was zo overrompelend dat ik er niet eens foto’s van heb genomen. Wat een puinhoop die de overstromingen hebben veroorzaakt. Ik had van Duitsland gelezen maar dit had ik niet verwacht. Overal kapotte auto’s, een rode kruis tent, geen enkel bewoonbaar huis meer in Nessonvaux. We zijn er nog steeds van onder de indruk. De foto links is iets verderop genomen bij Fraipont le Gare. Dit na een lunchpauze in een schijnbaar idyllisch dal. We zaten in dubio. We hadden gehoopt op een hotel in Banneux, maar alles zat vol vanwege de F1 van Francorchamps. Daar hadden we niet op gerekend. We dachten geen tent nodig te hebben. Na 2 dagen wandelen zat het erop en liepen nog naar Trooz, waar we nog heel veel meer verwoestingen zagen. Daar namen de bus naar Luik. De trein reed niet ivm de overstromingsschade. Wat een 2 dagen hebben we meegemaakt …. volgende keer wel de tent meenemen of van tevoren boeken ….

Fiverr

Kon al enige tijd geen nieuwe posts meer op de website zetten. Even getwijfeld of ik over zou stappen naar instagram, nog even niet. Een kritische fout die ik niet op kon lossen. Normaal benader je daar de leverancier van de software voor, maar bij wordpress is dat een community. Daar werd je doorverwezen naar sites waar ik als normale gebruiker niets van snap of wil snappen.
Had al een voice over gevonden via fiverr voor mijn nieuwe AV ( Bhuj) en nu dus ook gezocht op iemand die problemen met wordpress sites kon oplossen. Gevonden via fiverr . Dat is Ghulam Dastgir uit Pakistan. Hij kreeg het direct voor elkaar. Super, kan weer posten.

WILMSLOW GUILD AUDIO VISUAL GROUP

Willem van den Berg en Henk Tulp hadden initiatief genomen voor een zoom meeting op 21-11 met een aantal collega AV makers uit Great Britain. Het was een Nederlandse avond met inzendingen van Leo Verzijl ( Hersentumor/Brain tumor  en Hong Kong bij nacht), Jan Roeleveld (Good words), Marcel Batist (Memory to an old neighbour and  No-go area) Henk P Tulp ( Nikkei), Andre Hartensveld (titel?) en mij (Nepal breathtaking).
Naast een gezellige avond was de zoom techniek prima en kon er goed gediscussieerd worden. De meeste Nederlandse inzendingen kende ik al, maar het was zee interessant om het commentaar te horen van Britse kant. Daar kwamen toch een groot aantal opmerkingen voorbij die ik niet eerder hoorde. Dank aan Willem en Henk en de gezamenlijke conclusie is, dat we dit vaker moeten doen!

Tevens werden we uitgenodigd voor het Great Northen Festival 3 dagen AV’s kijken van de afgelopen 25 jaar, 4. 5 en 6 december online.

Foto back up en allway sync

Met de toename van digitale foto’s ontstond de noodzaak om mijn foto back up systeem te vereenvoudigen. De foto’s staan op mijn vaste PC. Als back up systeem heb ik een externe hard disk. Om de back up te draaien moest ik de hard disk kompleet leeg maken en daar opnieuw alle foto’s naar toe schrijven. Daar was de PC een halve dag meer onderweg. Om geen risico te lopen op fotoverlies, had ik dan ook een 2e externe hard disk nodig als kopie van de eerste hard disk.
Dat is nu compleet anders sinds ik het programma “allway sync” gebruik. Dit programma vergelijkt binnen enkele minuten de fotobestanden van de PC met de externe harddisk. En dan kan je per bestand kiezen. Veranderingen updaten naar de externe harde schijf en de verwijderde foto’s van de PC ook deleten van de externe harde schijf. Ook kan je per ongeluk verwijderde foto’s van de PC weer terugzetten. Snel en betrouwbaar. En op den duur heb ik minder harddisks in gebruik. De Pro versie heeft iets meer functionaliteit, daar kan ik beter een veranderde directory structuur in de gaten houden.

321 Festival 2020

De jurering is geweest. Helaas kon daar geen publiek bij om de AV te bekijken van de diverse deelnemers. Als inzender heb ik wel een aantal links ontvangen naar de ingezonden AV’s. En daarmee doet de organisatie een goede zet in het delen van goede AV’s. Er deden deelnemers mee van een aantal verschillende landen en dat zie je terug in de diversiteit. Ik heb ze nog niet allemaal bekeken, er zaten echt hele mooie AV’s tussen. Interessant ook om het jurycommentaar te lezen bij mijn AV. Naast positief commentaar was er ook iemand die het een overkill aan informatie vond. Daar zit zeker een kern van waarheid in, en zal het meenemen in een volgende AV. De AV “bucketlist?” komt binnenkort on line via deze site.

RSS feed

Deze site gebruikt de RSS methode om aan belangstellenden te melden dat er nieuwe post zijn gezet. Zag dat voor de laatste posts er geen rss melding was uitgegaan. Internet gaf als advies om de gebruikte plug inns voor wordpress op te schonen en 1 voor 1 aan en uit te zetten. En ik zie dat het nu weer werkt. Welke plug inn daarvoor verantwoordelijk was kan ik niet meer achterhalen, was bij het opschonen niet echt georganiseerd te werk gegaan. Zag ook de de categorie toekennen nog niet was opgezet. Komt eraan.

Podcast

De laatste week was ik naar nieuwe podcasts aan het zoeken. Voor podcasten gebruikte ik itunes en gpodder. Ik merkte dat ik de nieuwste podcast waar ik op geabonneerd ben niet meer kon downloaden. Programmas geupdated en dat hielp niet. Dan maar op zoek naar iets anders. Dat is musicbee geworden. Zoeken naar podcast gaat heel goed en het beheer van de gedownloade podcasten is prima. Kan via spotify ook wel podcasten luisteren, maar veel podcasten luister ik op een mobiel mp3 speler. Vandaar.