AV draaiboek

In mijn zoektocht naar iets trello achtigs ben ik een stap verder. Samenvattend, wil ik in een Kan Ban view/board view een overzicht kan hebben van alle aspecten van een AV, dat betreft dan mogelijke muziek, fotomateriaal, bonnen onderzoek, tekst, geluidseffecten, montage effecten enz. Vanuit een basis bestand wil ik een kaartje kunnen schuiven naar de AV waar ik op dat moment mee bezig ben.

Trello, maar ook andere systemen hebben een aantal gratis functies om te zien hoe zo’n app werkt. Maar al snel loop je tegen beperkingen aan van aantal records dat je in de gratis versie kwijt kan of een onmogelijkheid om excell/csv te importeren. Met Clickup dacht ik het systeem voor mij gevonden te hebben. Ziet er zeer gelikt uit. Maar al snel was ik door mijn 100 custom fields heen. De teller loopt niet per veld dat je aanmaakt, maar per record …. na verder zoeken kwam ik bij Coda uit. Ik gebruik het nu enkele weken en alle basis informatie staat erin. Kan aan de slag met een volgende AV.

Ik heb videos gezien waarbij je Coda net zo overzichtelijk kan maken als Click up. Dan wordt dan weer de volgende uitzoekactie.

Mercy street

Onderstaande beelden komen uit mijn laatste AV Mercy Street. Het is een AV die het waard is om meerdere keren te zien. Vandaar dat ik deze niet alleen heb ingestuurd naar de Nationale AV wedstrijd 20 april as. maar ook naar het voorjaarsfestival in Nijmegen. Van Nijmegen heb ik al bericht gekregen dat deze is opgenomen in het programma. De selectie voor de nationale AV wedstrijd moet nog plaats vinden.

Mercy street is een zoektocht naar het verleden. De AV is gebaseerd op een gedicht van Anne Sexton en gezongen door Peter Gabriel. Het gedicht verwoordt een zoektocht in de gebeurtenissen van Anne’s leven: herinneringen aan de buurt waar ze als kind woonde; herinneringen van mogelijk sexueel misbruik door haar vader; herinneringen van gebroken dromen; reizen in haar eigen duisternis; twijfels over het geloof; herinneringen aan opnames en behandelingen in een psychiatrische kliniek. Na een leven vol depressies en angststoornissen, nam Anne Sexton de boot naar een volgend leven.

9 maart AV voorjaarsfestival De Klip Nijmegen

Het belooft weer een mooie audio visuele dag te worden. Er waren 48 shows ingezonden. die kunnen lang niet allemaal gezien worden. De organisatie heeft van deze 48 inzendingen er een aantal gekozen om er een afwisselende dag van te maken. Wat er precies wordt vertoond weet ik niet. Mijn inzending Mercy Street heb ik bericht gekregen dat deze wordt vertoond. In een volgende post meer daarover.

Trello

Afgelopen periode heb ik een aantal apps gecheckt op mogelijke vervanging van Evernote.  Dan kom je ook in aanraking met
“to do” apps. Ik heb wel behoefte om een overzicht te hebben wat ik allemaal aan activiteiten en projecten heb lopen.
Met een aantal terugkomende activiteiten per week/maand/jaar. Dat heb ik nu in Trello ondergebracht. De “Kan Ban/board view” spreekt mij erg aan.
Met to do systemen kan je best ver gaan, activiteiten koppelen aan datum start en klaar, je tijdsplanning helemaal organiseren, tijds blokken definieren, herhaal afspraken agenderen enz. Daar zijn weer andere apps voor die dat beter regelen dan Trello. Allemaal niet nodig voor mij, als pensionado. 
Daarnaast zie ik in Trello mogelijkheden om AV draaiboeken te maken. Met de board view heb je goed overzicht van de verschillende onderdelen van een AV. Handig om bij een complexe AV een storyboard  te maken. Een storyboard  zit ook wel in de laatste versie van Wings. Wat ik daarvan zie betreft het alleen foto’s op juiste volgorde zetten. 
Voorlopig ben ik wel klaar met experimenteren met nieuwe apps. 

Evernote, Joplin en Upnote 2024

Bij Evernote was ik technisch genoodzaakt om over te stappen op versie 10. Normaal gesproken krijg je na een update een aantal functionaliteiten erbij. Niet bij Evernote. Daar is de geo informatie in versie 10 niet meer zichtbaar. Kreeg van Evernote wel een vriendelijke mail dat dit nog op de lijst stond ter overweging. Dat was weer een functionaliteit die verdween in een update… gelukkig kon ik de Evernote notes overzetten naar Joplin, waar die info wel zichtbaar is. De performance is vele malen beter dan Evernote. Synchronisatie over de diverse systemen is wel een issue. Daarmee heb ik een keuze gemaakt om maar in 1 systeem de locaties te onderhouden. Trello gebruikte ik om vervolgens de geo informatie zichtbaar te maken op mijn iPhone en iPad. Best wel een dure oplossing. Ook omdat ik van de gegevens een back up wilde maken. Na veel zoek werk ben ik nu uitgekomen bij ‘Day One’ een journal app die het ook mogelijk maakt om foto’s en omschrijvingen op een kaart zichtbaar te maken. Persoonlijk vind ik ‘’Day One”  makkelijker werken dan Trello. Verder gebruik ik steeds meer Upnote als basis voor diverse verzamelde info. De synchronisatie over PC en iPad is zeer goed.

Update stove project 2023/2024

In Nepal is nu wel meer geld door de vele gastarbeiders in het midden oosten, maar het bereikt nog lang niet iedereen. Hier was nog veel echte armoe te zien.

De verre reizen die ik maak wil ik klimaatneutraal maken. Een mogelijkheid hiertoe is bv om CO2 rechten op te komen met behulp van bijvoorbeeld de Carbonkiller van de organisatie Wise. Zelf ga ik voor het rechtstreeks geld geven aan een project die de milieu impact op de natuur in Nepal minder maakt.

Zoals eerder gemeld zou ik mijn goede doelen project bezoeken in Nepal. Iedereen was heel blij met het initiatief. Er waren 3 setjes functioneel van een zonnepaneel, kleine batterij om de zonne energie op te slaan en een aanjager voor het vuur. 1 zonnepaneeltje moest opnieuw bedraad worden omdat de geit eraan had geknabbeld. Er wordt dus niet gekookt op electriciteit, maar het hout veel efficiënter verbrand.Uiteraard vroeg men om meer units. Succes dus. Mooi om te zien dat Nepalezen heel inventief zijn om dit soort  oplossingen te bedenken. Volgend jaar ga ik geld inzamelen voor dit goede doel!!

Foto 1 is een vrouw alleen, zij kan niet meer lopen. Er is daar nu een lamp op electriciteit. Er wordt nu regelmatig voor haar gekookt met 1 van de geleverde branders. Foto 2 is de vrouw van 1 van de gezinnen waar een brander is geplaats. Foto 3

Nepal 2023

Ook in Nepal is de invloed van klimaatverandering te merken. In november hadden we een tocht gepland over de Tillman pas. Een pas met uitdagingen. Aan de zuidkant is het een lange en stijle puin helling. Aan de noordkant zijn er een aantal gletsjers met spleten. Dan kom je uit in de langtang vallei. November is traditioneel een maand met perfect weer voor de bergen, bijna geen sneeuw op de passen en heel veel mooi weer. Bij mooi weer is de Tillman pas goed te doen. Bij de aanloop naar de pas, waren er al veel wolken te zien. Vlak voor de pas was het zicht 0 en was het flink aan het sneeuwen. Dat risico namen we niet. Via Kathmandu zijn we terug gegaan en hebben de pas aan de andere kant gezien.